تازه های فناوری اطلاعات

تازه های فناوری اطلاعات

وبلاگی برای افزایش دانش فناوری کاربران
تازه های فناوری اطلاعات

تازه های فناوری اطلاعات

وبلاگی برای افزایش دانش فناوری کاربران

اخبار پشت پرده از سیاست های بانک مرکزی و انجام اقدامات اساسی مهارکننده ارز

اخبار پشت پرده از سیاست‌های بانک مرکزی دلار بخریم یا نه؟/

روزهای اخیر، رئیس‌کل بانک مرکزی برای اولین بار در جلسات کارشناسی با طیف‌های مختلف کارشناسان اقتصادی شخصاً شرکت می‌کند.

همچنین مشارالیه چند ایرانی که در دانشگاه‌های برتر دنیا و نیز در صندوق بین‌المللی پول مشغول کار هستند را به ایران فراخوانده و در حال مشورت گرفتن از آنهاست.

   

گزارش های واصله، برنامه های جامعی برای خروج کشور از بحران ارزی و بانکی در حال طراحی است که بزودی عملیاتی می شود. محور این برنامه ها بازار آزاد و استفاده از پتانسیل های منطقه ای و تکیه بر شرکای اصلی تجاری ایران برای دور زدن تحریم هاست.

برنامه هایی که تا پیش از این حتی صحبت کردن از آنها در بانک مرکزی مجاز نبود! راهکارهایی از جنس حضور بانک های خارجی شرقی در کشور تا صدور کارت به جای اسکناس برای خرج در ۵ کشوری که بالاترین مقاصد گردشگری ایران هستند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل جدید بانک مرکزی، دلار را حدود ۱۲ هزار تومان تحویل گرفت و با اعلام اولین برنامه های او دلار تا مرز ۸۲۰۰ تومان هم پایین آمد اما دوباره به ۱۰۵۰۰ تومان برگشت.

به نظر می رسد بانک مرکزی سیاست فعال “ضربه زدن و عقب کشیدن” را انتخاب کرده است. سیاستی که بدون خرج منابع ارزی باعث شد تا دلار از ۱۲ هزار تومان به حدود ۸ هزار تومان سقوط کند و دوباره به ۱۰ هزار تومان برسد.

اگر این نظریه درست باشد، بانک مرکزی هم اکنون عقب کشیده و روزهای آینده باید منتظر ضربه دیگری از بانک مرکزی به بازار ارز باشیم؛ ضربه ای که بنظر می رسد ظرف ۱۰ روز آینده این بانک با اجرای بخش کوچکی از برنامه های تدوین شده موج آنرا ایجاد خواهد کرد.

کارشناسان اقتصادی با مدلسازی های اقتصادسنجیِ پیچیده اثبات کرده اند که با کمتر از ۳ میلیارد دلار به راحتی می توان بازار ارز ایران در نرخ های واقعی ارز که حدود ۳۰ درصد کمتر از نرخ فعلی است، مدیریت کرد البته این در صورتی است که بانک مرکزی، سیاستی همانند همه بانک های مرکزی در دنیا اتخاذ کند و وقت مداخله و زمان عدم مداخله را به خوبی تشخیص دهد.

در این شرایط بایستی با احتیاط بیشتری در بازار ارز حضور پیدا کرد؛ چرا که آن زمان گذشته که مرتبا نرخ ارز صعودی بود و نوسانات آن می تواند ضربات سنگینی را به مردم عادی که در این بازار ورود کرده اند، وارد کند.

ملاحظه: نکته ای که می تواند بسیار امیدبخش و راهگشا باشد، عزم و اراده جدی مسئولین فعلی بانک مرکزی و فعالیت شبانه روزی آنها برای کنترل و مهار ارز (و البته سکه) است که متاسفانه قبلا وجود نداشت و همین امر نیز موجب شد تا علیرغم توزیع دهها میلیارد دلار با قیمت نازل، نه تنها هیچ نتیجه ای عاید نشود بلکه برعکس، قیمت آن مرتبا صعودی نیز باشد.v

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.