قایق های تندروی ایرانی در خلیج فارس
هفته گذشته رئیس جمهور در سفری که به سوئیس داشت، در جمع ایرانیان این کشور درباره تلاش آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت کشورمان در قالب تحریم و فشارهای اقتصادی هشدار داد و تاکید کرد که اگر قرار است، نفت ایران صادر نشود، دیگران هم چنین حقی ندارند.
این چند کلمه، بلافاصله توسط خبرگزاریهای غربی مخابره و داخل کشور نیز سرداران سپاه که وظیفه امنیت تنگه هرمز را بر عهده دارند، بلافاصله وارد عمل شده و ضمن تایید مواضع رئیسجمهور، تاکید کردند که برای اجرایی کردن مواضع مسوولان ارشد کشور آمادگی دارند.
سردار سلیمانی، جعفری، کوثری و روز گذشته هم ایزدی از جمله کسانی بودند که هشدار دادند که ایران تنگه هرمز را خواهد بست.
رفتار دولت آمریکا و همراهی برخی از کشورهای منطقه از روی اختیار و برخی دیگر از کشورهای جهان از روی اجبار با این خواسته، دقیقا یک اعلان جنگ به جمهوری اسلامی ایران بشمار می رود و مسوولان ارشد تصمیمگیر اعم از سیاسی یا نظامی به این نتیجه قطعی رسیدهاند که دولت آمریکا به ایران اعلام جنگ کرده و ایران باید از خود دفاع کند. اگر شریان و جریان نفت بر روی ایران بسته شود، برابر با مشکلات بیشمار در کشور خواهد بود که هزینه آن به مراتب از یک جنگ در منطقه نیست، چرا که خطرات بسیار بزرگتری پشت این رفتار آمریکا، عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی نفهته است.
بهنظر تهدید رئیسجمهور، فرماندهان سپاه و برخی دیگر از مسوولان سیاسی کشور که در طول روزهای کشور با طرفهای خارجی در ارتباط بودهاند بیتاثیر نبوده و دشمن به عمق ضعف و چالش خود در این خصوص پی برده است.
در حالی که روز پنجشنبه حسن روحانی در تماس با همتای فرانسوی خود و صدراعظم آلمان از بسته پیشنهادی اقتصادی کشورهای اروپایی ابراز ناخرسندی کرد، اما اروپاییها روز جمعه در دیدار با هیات دیپلماتیک ایرانی در مورد این بسته «توضیح» بیشتری دادند که این توضیح همان نکاتی بود که محمدجواد ظریف پس از پایان نشست با ۱+۴ در وین در مقابل خبرنگاران به آن اشاره کرد.
اما، فارغ از اینکه ایران بخواهد یا بتواند تنگه هرمز را ببندد، باید در طول روزها و هفتههای آینده تدابیر بسیار جدی را در تنگه هرمز در مورد همه نوع شناوری که به سه مقصد یا از مبدأ امارات، مجمعالجزایر بحرین و عربستان در حرکتند، در پیش بگیرد.
در این مورد ایران باید یک دعوای شدید حقوقی را در مجامع جهانی علیه این سه کشور راه انداخته و در این مورد شواهد و مدارک کافی هم دارد. وقتی ولیعهد سعودی میگوید ناامنی را به داخل خاک ایران میکشد و از گروهکهای تروریستی در شمال عراق و پاکستان برای نفوذ به داخل ایران حمایت میکند، باید همه کشتیهایی که به سمت این کشور میرود، مورد بازرسی دقیق قرار گیرد.
این موضوع، هیچ ارتباطی هم با بستن تنگه هرمز ندارد، اما روزی هشت میلیون بشکه نفت سعودی که از تنگه هرمز راهی بازارهای جهانی می شود، هر گونه تاخیر در حرکت نفتکشها میتواند فشارهای بیشماری را بر سعودیها وارد کند.
جمهوری اسلامی ایران از تروریستهای بازداشتشده در جنوب شرق و شمالغرب کشور اسناد متقنی در مورد حمایت سعودیها و اماراتیها از این گروهکها دارد.
ملاحظه: د این رابطه کشتیها و ناوگان آمریکا بهعنوان کشوری که با تحریم اقتصادی، به ایران اعلام جنگ کرده باید مورد رصد بیشتر واقع و با توجه به حمایت این کشوا از گروهک منافقین و سایر گروهکهای تروریستی در منطقه که علیه ایران اقدامات تروریستی انجام میدهند، با این توجیه که ممکن است حامل کمکهای نظامی برای این گروهکها باشد (و بر اساس قوانین خود آمریکاییها این یک اقدام دفاعی به شمار میرود) مورد بازرسی قرار گیر.
بدیهی است در صورتی آمریکاییها کوتاه خواهند آمد که اقدام انقلابی و مستحکمی از ما ببینند؛ مثل بازداشت قایق های آمریکایی در زمان اوباما که علیرغم تهدیدات آمریکا انجام شد و هیمنه آمریکایی ها از بین رفت.
البته ضعف های ساختاری آمریکا و اقتصاد جهانی در شرایط فعلی اقتضای درگیری سنگین و گسترده بین جمهوری اسلامی و کشورهای متخاصم را ندارد و آمریکاییها نشان داده اند که جرأت به راه انداختن جنگ در خلیج فارس را ندارند زیرا بروز هر جنگی منجر به نابودی زیرساخت کشورهای صادرکننده نفت مانند عربستان، بحرین، قطرف امارات و کویت از یک سو و کشیده شدن دامنه جنگ به سرزمین های اشغالی از سوی دیگر خواهد شد و به ناگهان ۱۷ میلیون بشکه نفت از بازار جهانی حذف خواهد شد.
اگر در جریان درگیری های احتمالی، تاسیسات استخراج، تصفیه و صادرات نفت نیز نابود شود که بازسازی آن در کمترین زمان ممکن، بیش از دوسال زمان خواهد برد و در این مدت، جهان با کمبود ۱۱ میلیارد بشکهای نفت مواجه خواهد شد.
در مجموع باید گفت در بحث تهدید صادرات نفت و بستن تنگه هرمز، آسیب پذیری دشمن بسیار فراتر از توانایی های نظامی اش می باشد، بویژه اینکه ناوها و پایگاه های نظامی دشمن نیز اهداف خوبی برای تحمیل تلفات و خسارات غیر قابل برآورد به آنها خواهند بود.