تازه های فناوری اطلاعات

تازه های فناوری اطلاعات

وبلاگی برای افزایش دانش فناوری کاربران
تازه های فناوری اطلاعات

تازه های فناوری اطلاعات

وبلاگی برای افزایش دانش فناوری کاربران

مشکلات عدیده برای برجام به دلیل بی اعتنایی به تدابیر رهبر معظم انقلاب

هر قرارداد دو طرفه ای، باید دارای ضمانت اجرا باشد. در قراردادهای چارچوب دار و دقیق، از طرف مقابل تضمین گرفته می شود. همچنین پیش بینی خسارت در صورت عدم پایبندی یک طرف به تعهداتش، جزو بدیهی ترین اصول عقد قرارداد است.

️از دیگر لوازم ماندگاری یک قرارداد، پیش بینی مکانیسم معتبر شکایت، توازن تعهدات طرفین و همزمانی اجرای آن در کنار امکان برگشت پذیری تعهدات (در صورت بدعهدی یک طرف) است. با لحاظ کردن این شروط است که یک قرارداد، معتبر و سرپا می ماند. اما متاسفانه هیچ یک از این شروط در توافق برجام رعایت نشد.  

و دقیقا به همین دلیل بود که آمریکا به سادگی آب خوردن، هم بارها توافق را زیر پا گذاشت و هم بی هیچ هزینه ای، پس از گرفتن امتیازات لازم، از توافق خارج شد و به تعهداتش پشت کرد. 

در حال حاضر هم اروپایی ها دلیلی نمی بینند که برای جلوگیری از پایمال شدن حقوق طرف ایرانی، تحرکی داشته و کار جدی کنند. مگر اینکه منافع آنها از سوی آمریکا تهیدی شود و در آن جهت بخواهند از منافع خود دفاع کنند که آنهم برای ایران عایدی چندانی ندارد.)

آقای ظریف؛ وزیر خارجه در وین گفته: “گرفتن ضمانت از اروپایی‌ها ناممکن نیست”. حال باید پرسید ۳۵ ماه پس از انعقاد توافق و ۲۸ ماه پس از اجرای یک سویه برجام، تازه وقت گرفتن تضمین برای اجرای آنست؟ یعنی توافق در ۲۸ ماه گذشته بدون هیچ اخذ تضمینی توسط دولت ما اجرا شده؟ چرا؟ به خاطر کدام دستپاچگی و تعجیلی؟

اگر از مردم عادی در مورد معاملات معمولی شان سوال شود، یقینا حتی یک نفر هم، قرارداد بی چفت و بستی شبیه برجام (بدون رعایت شروط لازم) را که طرف مقابل بتواند پول یا مایملک شما را بدون عوض بالا بکشد، تجویز نخواهد کرد.

واقعا در چه حال و هوایی بودند که توانستند قراردادی پر هزینه و فاقد ضمانت و تضمین را امضاء کرده و برای آن، جشن هم بگیرند؟ اصلا آیا پس از اجرای تعهدات خود و واگذاری نقد و یک جای همه امتیازها، می توان از طرف کلاهبردار (مگر از طریق زور) تضمین گرفت که تعهداتش را بعد از سه سال اجرا کند؟

ملاحظه: این در حالیست که رهبر معظم انقلاب در طول مذاکرات ودر مقاطع مختلف، سابقه مخدوش و ناموجه غربی ها را یادآور شده و تاکید کردند که نمی توان به وعده های بیگانگان اعتماد کرد و در مرحله پایانی نیز با تعیین شروط ۹ گانه از جمله گرفتن تضمین لازم و اقدام پله به پله با برجام موافقت فرمودند ولی مسئولین اجرایی بدون عنایت و توجه به تدابیر معظم له (با خوش خیالی و توهم) مبادرت به اجرای یک طرفه تعهدات ایران کردند که در نهایت این امر موجب وارد شدن خسارات جبران ناپذیری به کشور شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.