پهپاد شاهد 129 ساخت نیروی هوافضای سپاه را می توان بدون شک بهترین پهپاد عملیاتی حال حاضر کشور دانست. پهپادی با قابلیت همزمان شناسایی و در عین حال تهاجمی که در حال حاضر در مناطقی مثل جنوب شرقی کشور و همچنین در جریان مبارزه با گروه های تروریستی در سوریه نام و آوازه ای را برای خود به هم زده است.
شاهد 129؛ بهترین پهپاد عملیاتی ایران
پهپاد شاهد 129 ساخت نیروی هوافضای سپاه را می توان بدون شک بهترین پهپاد عملیاتی حال حاضر کشور دانست. پهپادی با قابلیت همزمان شناسایی و در عین حال تهاجمی که در حال حاضر در مناطقی مثل جنوب شرقی کشور و همچنین در جریان مبارزه با گروه های تروریستی در سوریه نام و آوازه ای را برای خود به هم زده است.

این هواپیمای بدون سرنشین اولا دارای مداومت پروازی 24 ساعته بدون نیاز به سوختگیری است و می تواند از یک جاده ساده بدون هیچ قابلیت خاص به پرواز درآمده و در عین حال از یک مرکز کنترل به اندازه کابین یک تریلر، کنترل شود. بر اساس یک آمار، هزینه پروازی این پهپاد برای هر ساعت در حدود 100 هزار تومان است که در مقایسه با نمونه های سرنشین دار بسیار پایین تر به شمار می آید.
ارتفاع پروازی این پهپاد در حدود 7600 متر از سطح زمین بوده و آن را از برد اکثر سامانه های ضد هوایی دوش پرتاب که ممکن است برخی از گروه های تروریستی در اختیار داشته باشند، نیز خارج می کند. برد پروازی شاهد 129 نیز بین 1700 الی 2000 کیلومتر اعلام شده است.
بر اساس خبرهای گذشته، سیستم اپتیکی این پهپاد توان شناسایی 200 کیلومتری اطراف را داشته و در شب، روز و کلیه شرایط آب و هوایی می تواند تصویر واضحی را در اختیار فرماندهان قرار دهد. در عین توان حمل موشک و بمب های هدایت شونده نیز برای این پهپاد وجود داشته و می تواند به صورت همزمان هم عملیات شناسایی و هم تهاجم به اهداف مورد نظر را انجام دهد.
از سر متحول شده تا محفظه جدید در شاهد نو رسیده
اولین تفاوت مشخص نسبت به نمونه های قبلی در پهپاد جدید، در بخش جلوی این پرنده دیده می شود که محفظه ای بزرگ در سر آن نصب شده است. این نوع طراحی در پهپادهای ایرانی سابقه داشته است و پیش از این نیز در پهپاد برد بلند "فطرس" ساخت وزارت دفاع نیز شاهد طراحی مشابه ای بودیم.

مدل جدید پهپاد شاهد - به شکل جدید سر پهپاد توجه کنید
باید گفت که اطلاعات مشخصی درباره نسل جدید شاهد 129 منتشر نشده است اما آنچه که می توان به صورت گمانه زنی مطرح کرد این مسئله است که به احتمال زیاد محفظه جدید نصب شده بر روی بخش جلویی پهپاد شاهد 129 نوعی آنتن دریافت امواج ماهواره ای است.

پهپاد فطرس
به فرض استفاده از سامانه ماهواره ای امکانات بسیار زیادی برای این پهپاد ایرانی ایجاد خواهد شد. بحث افزایش برد پروازی، کنترل بهتر، مقاومت بالاتر در برابر اخلال، امکان ارسال داده با امنیت بیشتر در حجم بالاتر و زمان کم تر برای این عمل از جمله مزایای استفاده از بحث استفاده از ارتباط ماهواره ای در پهپاد ها به حساب می آید که با تجارب فطرس، امکان تحقق آن در پهپاد جدید موضوع دور از ذهنی نخواهد بود.
در صورت استفاده از این سامانه دو پهپاد فطرس و شاهد 129 می توانند به عنوان یک تیم در کنار هم وارد عمل شده و بسیاری از امور را بهتر انجام دهند. پهپادی مثل فطرس به دلیل ارتفاع پروازی و مداومت بالاتر می تواند در منطقه حضور پیدا کرده و در بحث خصوصا هدف یابی برای پهپاد شاهد نیز وارد عمل شود. مسئله رله ارتباطی از دیگر نکاتی است که با استفاده از این توان ماهواره ای بسیار بهتر می توان از آن بهره برد.